Over ons


Koan Float ~ Float- & massagecentrum

Het was in maart 1996 toen ik aan de Prinsengracht 662 te Amsterdam voor het eerst kennismaakte met floaten. Ik werd welkom geheten door Madeleine Schill, die vol enthousiasme de kwaliteiten van het floaten uitlegde. Ik moet toegeven, het was liefde op het eerste gezicht… tussen mij en de floatcabine.

Ik werd gegrepen door het gevoel van diepe ontspanning dat mij overviel na de floatsessie. Evenals de sensatie dat de buitenwereld stil en vredig aanvoelde. Net alsof het ‘s-nachts gesneeuwd heeft en je als eerste door de verse sneeuw loopt langs de gracht, terwijl iedereen nog slaapt. Inmiddels, nu 18 jaar later is Koan Float, dat in maart 1997 verhuisde naar de Herengracht 321, een bekend fenomeen voor menig Amsterdammer op zoek naar healing en ontspanning. Ik werd met name gegrepen door de holistische kwaliteiten van floaten, die zich zo fantastisch laten combineren met diverse typen lichaamswerk. Dit wordt mede onderstreept door de naam “Koan Float” en de ‘Enso’ in het logo van Koan Float.

De betekenis van “Koan”

Een “Koan” is een spiritueel raadsel dat zich niet laat oplossen via het verstand. Een bekende Koan luidt: “Wat is het geluid van het klappen met één hand?” Het oplossen van het vraagstuk kan leiden tot diep spiritueel inzicht en uiteindelijk “verlichting”. De floatcabine kan je ook helpen in dit proces.

De Enso

Een “Enso” is een cirkel die uit één penseelstreek is getrokken en symboliseert dat ieder moment volmaakt is zoals het is. Dit betekent dat we de eeuwige hang naar beter/meer kunnen loslaten en als het ware één worden met wat er is in het moment.

Kazuaki Tanahashi, de ontwerper van de enso in het Koan Float logo, zegt over floaten:“It seems that floating is meditation without legpain.”De absentie van zintuigelijke prikkels zoals licht , temperatuur, geluid en zwaartekracht creëert tijdens het floaten diepe ontspanning van lichaam & geest. Floaten brengt zowel geestelijk als lichamelijk vele positieve effecten met zich mee, zo blijkt ook uit de vele wetenschappelijke onderzoeken die in de afgelopen decennia zijn uitgevoerd.

Aan Koan Float zijn nu zo’n dertig masseurs en lichaamswerkers verbonden, ieder met hun eigen specialiteit. Gezamenlijk beheersen zij vele disciplines en bieden zij een bijzondere kwaliteit en aandacht aan iedere cliënt. Samen met de medewerkers geven zij Koan Float een gezicht en stralen ieder op hun eigen manier gastheer- en vakmanschap uit. Het team van medewerkers en masseurs hebben van Koan Float een plek gemaakt van bijzondere reputatie… iets waar we allemaal meer dan trots op zijn!

Ik wens u veel ontspanning en intens genieten.

Wouter Schopman
Oprichter/eigenaar Koan Float

 


In hartje Amsterdam


Koan Float“Float- & Massagecentrum”Herengracht 3211016 AW Amsterdam
T+31 20 555 0 333Einfo@koanfloat.nl

Geniet van unieke ontspanning, reserveer uw sessie direct online!

Boek Direct

Dagelijks geopend!


Wij zijn geopend van maandag t/m zondag van 9.30 tot 23.00 uur.

Tijdens openingstijden bent u van harte welkom om binnen te stappen voor meer informatie, of voor het maken van een afspraak.