Fibromyalgie / Reuma & Floaten

Artikel gepubliceerd in FES magazine

De nationale Vereniging voor fibromyalgie-patiënten, “Fibromyalgie en Samenleving (FES)” besteedt aandacht aan de positieve effecten van floaten.
In het meeste recente magazine (sept. ’14) staat in een uitgebreid artikel vermeld welke voordelen fibromyalgie-patienten kunnen behalen met een floatsessie. Twee fibromyalgie-patienten beschrijven hun float-ervaring bij Koan Float.
Download hier het artikel in FES magazine in PDF.

Fibromyalgie: pijn in bindweefsel en spieren.

Bij fibromyalgie (een vorm van reuma) komen verschillende klachten – pijn, stijfheid, vermoeidheid en soms stemmingswisselingen – tegelijkertijd voor. De pijn komt vooral voor in de spieren, het bindweefsel en in en rondom de gewrichten. De klachten kunnen erg op en neer gaan en zijn niet altijd even ernstig. Iedereen heeft wel eens last van pijn en stijfheid, bijvoorbeeld door een verkeerde houding, door overbelasting of een griepje, maar deze klachten gaan vanzelf weer weg. Bij mensen met fibromyalgie echter blijft de pijn terwijl er geen beschadigingen of vergroeiingen zijn.

Letterlijk betekent fibromyalgie: pijn in bindweefsel en spieren. Het is dus een term die alleen maar beschrijft wat er aan de hand is, maar die geen oorzaak aanduidt. Bindweefsel en spieren zijn onderdelen van ons bewegingsapparaat. Het bewegingsapparaat bestaat uit harde en beweegbare delen. De harde delen, de botten, zorgen voor de stevigheid. Tussen de botten bevinden zich bewegende verbindingen: de gewrichten.
De spieren en pezen zorgen ervoor dat de botten kunnen bewegen. Gewrichtsbanden en bindweefsel verlenen de gewrichten extra steun en stevigheid.

Aandoeningen aan het bewegingsapparaat, die niet door ongeval of blessure worden veroorzaakt, worden aangeduid met de verzamelnaam: reumatische aandoeningen. Ook fibromyalgie is een reumatische aandoening.
Informatie afkomstig van: www.fesinfo.nl

Voordelen van floaten voor fibromyalgie-patiënten

Gewichtloos drijven op zout water zorgt voor onmiddellijke en cumulatieve voordelen voor patiënten. Wetenschappelijk onderzoek heeft bijvoorbeeld aangetoond dat patiënten al na een eerste floatsessie verbetering voelen. Gemiddeld voelde men na een floatsessie 2 1/2 dag een vermindering in pijn. Na drie floatsessies wordt gemiddeld 33% minder pijn ervaren dan voorafgaand aan de float-ervaringen. Spierspanning neemt bovendien af met 33%, en ook het niveau van algehele ontspanning kent een gemiddelde verbetering van 30%.
Na iedere floatsessie wordt bij de patiënten een afname van 30% in ‘stressniveau’ gemeten.

Download hier het onderzoeksartikel over fibromyalgie in PDF.

Speciale tarieven voor fibromyalgie-/reumapatiënten

Koan Float maakt het graag mogelijk voor fibromyalgie- en reumapatiënten om voordelig te floaten.
Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat u de kans krijgt om de voordelen van deze unieke ontspanningsmethode te ervaren.

Daarom bieden wij u de volgende tarieven aan:
* 60 minuten floaten voor 25 euro (i.p.v. 38,50)
* 10 x 60 minuten floaten abonnement voor 200 euro (i.p.v. 330 euro)

Vermeld bij uw telefonische reservering het speciale tarief “Fibromyalgie”.
Let op: bij uw eerste reservering verzoeken we u een recente doktersverklaring te overhandigen.
Overleg altijd eerst even met uw behandelend arts.

Samenwerking met andere floatcentra in Nederland

Koan Float biedt bovenstaande aanbieding aan in samenwerking met acht floatcentra verspreid over heel Nederland.
Bent u benieuwd bij welk floatcentrum bij u in de buurt u nog meer terecht kan?
Kijk dan op www.fesinfo.nl, klik op die website op ‘NIEUWS’ en vervolgens op het bericht van 4 september 2014 over floaten.

Klik hier voor een uitleg over floaten
Of hier voor meer info over de effecten van floaten


In hartje Amsterdam


Koan Float“Float- & Massagecentrum”Herengracht 3211016 AW Amsterdam
T+31 20 555 0 333Einfo@koanfloat.nl

Geniet van unieke ontspanning, reserveer uw sessie direct online!

Boek Direct

Dagelijks geopend!


Wij zijn geopend van maandag t/m zondag van 9.30 tot 23.00 uur.

Tijdens openingstijden bent u van harte welkom om binnen te stappen voor meer informatie, of voor het maken van een afspraak.